Altijd veilig op weg met winterbanden

Veilig de weg op met winterbanden. Door een verschil in profiel met zomerbanden en het feit dat winterbanden wat zachter blijven, hebben deze banden in de winter meer grip op de weg. Dit is al een voordeel bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Bij sneeuw, ijzel of regen hebben winterbanden een aanzienlijk kortere remweg. Een goede reden dus, om tijdig van banden te wisselen. Bij Antonissen Autobanden Service in Breda hebben wij voor alle soorten wagens de juiste winterbanden.

Winterbanden verplicht in wintersportlanden

We zien in Nederland steeds  minder vaak sneeuw, toch wijzen tests uit dat bij temperaturen onder de 7 graden Celsius, winterbanden veiliger zijn bij natte weersomstandigheden. Een andere reden om winterbanden aan te schaffen is het feit dat in veel wintersportlanden, waaronder Duitsland en Oostenrijk, winterbanden verplicht zijn. Rijdt u hier toch met zomerbanden en u wordt aangehouden, kunt u op een fikse boete rekenen.

Winterbanden ook voor vrachtwagens

Bovenstaande geldt ook voor vrachtwagens. Zeker aan de banden van vrachtwagens worden in de winter nog hoge eisen gesteld. Omdat vrachtwagens vaak grote afstanden afleggen en slijtage, gewicht en verschillende soorten wegdek hier een nog grotere rol spelen. Winterbanden zijn in dit geval de enige, veilige oplossing. Ook hier is van toepassing dat winterbanden in veel Europese landen voor de vrachtwagen verplicht zijn.

Grote expertise en modernste apparatuur

Antonissen Autobanden Service wisselt al jaren uw zomerbanden voor winterbanden. Dankzij onze geavanceerde apparatuur wordt er altijd zeer zorgvuldig met uw vervoersmiddel omgegaan. Daarbij kunt u de velgen en accessoires kiezen, die passen bij de stijl van uw wagen. Mede dankzij onze grote expertise op het gebied van autobanden, kunt u erop rekenen dat wij altijd de beste banden voor uw auto leveren.

Maak vandaag nog een afspraak voor uw winterbanden wissel

Maak na de zomer wel tijdig een afspraak voor het wisselen van uw winterbanden, dit voorkomt lange wachttijden. Bij Antonissen Autobanden Service staan wij altijd klaar met ervaren medewerkers en vakkundig advies. Uw veiligheid op de weg in vertrouwde handen, daar staan wij voor garant. Wilt u meer weten of een afpraak maken? Bel, of vul het contactformulier in. U bent altijd welkom in onze vestiging in Breda.