Balanceren van uw autobanden

Na het monteren van uw nieuwe banden is het uitbalanceren de belangrijke finishing touch. Door het op toeren brengen van het wiel op de Hunter GSP 9700 Roadforce, kunnen we precies zien waar de onbalans tussen wiel en velg zich bevindt.  Dit wordt opgelost met het plaatsen van loodjes die u naderhand niet meer ziet. De geavanceerde, computer gestuurde apparatuur kan de disbalans op de gram nauwkeurig berekenen.

Balanceren verhoogt het rijcomfort

Balanceren gebeurd voornamelijk bij het monteren van nieuwe autobanden en na reparatie van de banden. Ook is het mogelijk dat zich iets anders voordoet waardoor opnieuw balanceren nodig is. Wanneer uw stuur of dashboard trilt bij hogere snelheden van 100 tot 140 km per uur kan het nodig zijn om uw banden opnieuw te laten balanceren. Wij adviseren u altijd om dit te laten doen. De voordelen hiervan zijn de veiligheid op de weg. Slijtage zal minder ernstig zijn wanneer u tijdig uw banden laat balanceren. U zult merken dat na het balanceren van uw banden bij Antonissen Autobanden Service in Breda, uw rijcomfort aanzienlijk is toegenomen.

Voor het balanceren maken wij gebruik van de Hunter GSP 9700 Roadforce.

De Hunter GSP 9700 Roadforce® is een unieke balanceermachine

Wheel Vibration Control System met wereldwijde patent die door middel van een aandrukrol op de band (roadforce) met 680 KG gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band/velg controleert en/of advies geeft of afkeurt.

Tevens geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band, of het juist is geplaatst en of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor minimale rolweerstand en balans gewichten. Wat in feite er op neer komt dat de beste positie van de band kwa vering gedraaid wordt naar de “slechtste” plek van de velg.  Wij zijn hiermee in staat hoogteslag te minimaliseren.

De Hunter GSP 9700 heeft ook een Straighttrak® meting.

Stel dat uw auto perfect is uitgelijnd, maar blijft trekken. Een veel voorkomende oorzaak zit dan in een of meerdere banden, maar de vraag is welke.

De Hunter GSP 9700 kan iedere band afzonderlijk meten op koersafwijking en is daarna in staat om met een zo neutraal mogelijk eindresultaat te komen, waardoor uw auto het beste spoort.

  Uitlijnen van uw auto

  Normaal gezien is uitlijnen van uw auto al gebeurd, wanneer deze de showroom uitrolt. Maar door het raken van bijvoorbeeld een stoeprand, een gat in de weg of een aanrijding, kan de wielophanging aan de voorzijde uit positie raken. Dan moet u uw auto opnieuw laten uitlijnen. Dit kunt u onder anderen merken als uw stuur naar een kant trekt, schuin staat, of uw auto bijvoorbeeld zwaarder gaat sturen. Allemaal redenen om een afspraak te maken bij Antonissen Autobanden Service in Breda. Wij kunnen uw auto weer goed uitlijnen, met onze geavanceerde apparatuur zoals de HawkEye Elite met Hunter Power Bay.

  Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld dat ze exact in een recht spoor lopen. Dit zorgt voor een optimale wegligging en brandstofbesparing.

  Om dit optimaal rij genot te realiseren, maken wij gebruik van een Hunter Engineering PowerBay. Het PowerBay-concept voorziet in de automatisering van een groot aantal handelingen door de monteur en het vergemakkelijken van andere. Het systeem zorgt, na het aansluiten van de luchtslangen aan de zijkanten van de oprijplaten op de autobandventielen en identificatie van de auto, automatisch voor de correcte bandenspanning. Tijdens de meting worden op het juiste moment de draaitafels en schuifplaten automatisch ver- en ontgrendeld. Daardoor kan een volledige uitlijning in slechts vier fysieke stappen plaatsvinden:

  • banden op spanning brengen;
  • wielklemmen opspannen;
  • afstellingen verrichten;
  • wielunits verwijderen.

  Al het andere gebeurt van achter het scherm. Dit resulteert in tijdwinst zonder misstappen waarna de afstelling gedaan kan worden.

  HawkEye Elite

  Het uitlijntoestel Hunter WinAlign HawkEye Elite is de referentie op het gebied van uitlijning. Erkend door alle autofabrikanten door zijn betrouwbaarheid gedurende meer dan 50 jaar, blijft Hunter nogmaals vernieuwend met dit revolutionair concept.

  Met dit uitlijntoestel zijn wij in staat niet alleen sneller uw auto te meten, maar ook nauwkeuriger. Voor ieder wiel een aparte camera. Ook carosseriemetingen voor onder andere schadeauto’s kunnen wij uitvoeren.

  Waarom uw auto laten uitlijnen?

  • Verbetering van wegligging en stuurcontrole;
  • Verbetering van rijprestaties van uw auto;
  • Minder snelle slijtage van de mechanische onderdelen;
  • Minder slijtage van uw autobanden;
  • Betere veiligheid;
  • Zuiniger in brandstofverbruik;
  • Verbetering van rijcomfort;

  Wacht niet met balanceren of uitlijnen

  Blijf niet te lang rijden met een auto waarvan u de banden nodig moet laten balanceren en wees er tijdig bij om uw auto te laten uitlijnen. Auto’s zijn per slot van rekening een flinke kostenpost wanneer er een grotere reparatie moet plaatsvinden, wanneer u te lang wacht met onderhoud. U wilt toch ook veilig en zuinig blijven rijden? Maak dus snel een afspraak bij Antonissen Autobanden Service in Breda voor het uitlijnen of balanceren. Of vul het contactformulier in voor een afspraak.

  Balancering nodig? Of de uitlijning laten checken?